Анти-експлоитен систем

Во денешниот интернет, една од четири страници е заснована на Wordpress. Втор најпопуларен систем за управување со содржини е Joomla. Последното место на подиумот вo поглед на популарност го зазема Drupal. Други бесплатни широко користени интернет апликации се: phpBB која дозволува одржување на форум за дискусии и веб панел за праќање пошта RoundCube. Популарноста е поради огромната база на додатоци и модули, обезбедени од заедницата на интернет корисници. За жал, лесно може да се превиди другата страна на проблемот, што е поврзанa со безбедноста на нашите веб сајтови.

Anti-exploit scheme

На Smarthost.mk серверите имаме имплементирано систем кој бара сомнителни делови-код во популарните php-скрипти како и во нивните дополнителни компоненти (plug-ins) и додатоци. Тој работи на база на податоци со преку 4000 експлоити за Joomla, WordPress, Drupal и други веб апликации напишани во PHP.

Скенирањето ги детектира сите неовластени промени во корисничките датотеки. Системот е базиран на постојано следење на сите датотеки на сметката за хостинг. Ако било која датотека се менува, таа веднаш се скенира. Системот е во состојба да открие поставување на датотека со вируси преку FTP протокол. Тоj може да го спречи нападот спроведен со украдени акредитиви.

Инфицираната датотека ќе биде обележана како прекршување на безбедноста, дури и со валидни податоци за пристап. Друга непроценлива карактеристика на анти-експлоитниот систем е откривањето на несаканиот код скриен во датотеки поставени од веб форми. Едноставно, невозможно е да испратите .jpg датотека која содржи PHP код со експлоити.

Покрај тоа, скриптата ќе открие каква било промена на датотеките кои се обидуваат да го прикачат енкодираното eval() code ...

The Smarthost.mk серверите редовно се ажурираат со комерцијални решенија чија цел е да се грижат за безбедноста на вашите податоци.

Ние сме многу понапред од хакерите пред да можат да го пробијат вашиот веб-сајт.

Ние се грижиме за клиентите - автоматизација на безбедноста

Ако се открие заразено парче-код, датотеката се преместува во карантин и информациите за овој настан автоматски се испраќаат до администраторите на Smarthost.eu, како и сопственикот на хостинг сметката.

exploit.jpg

Ние се грижиме за клиентите - потсетуваме на ажурирања

Анти-експлоитниот систем исто така може да потсетува за важните софтверски ажурирања.

update.jpg

Горенаведената безбедност работи автоматски во позадина на сметките на нашите клиенти на сите Smarthost.mk сервери

Сподели на Фејсбук

Креирај 14 дневна пробна хостинг сметка


Секогаш е добро да имате хостинг што се грижи за безбедноста на вашите датотеки