Хостинг пакети Elastic SSD
Најниско задоцнување, највисоки серверски ресурси (процесор, меморија, IO), најбрзите дискови (SSD) во низата на дискови – сеедно дали Ви требаат максимални перформанси – можете да го користите. За корисниците на кои им требаат најмногу ресурси, креиравме нов тип на пакет: еластичен хостинг.

Еластичниот хостинг е еквивалентен на VPS сервер, но со сите предности на класичните хостинг пакети:
- изведба како VPS (алоцирани големи CPU и RAM),
- целиот систем на SSD складирање,

Цената вклучува:
- Целосна администрација,
- Удобен панел (cPanel во вашата јазична верзија),
- Дневна резервна копија,
- Бесплатни SSL сертификати,
- Анти-Експлоитен Систем,
- HTTP/2,
- Пристап до SSH,
- И многу повеќе.

технички но кратко: до 16GB RAM и 8 процесорски јадра. Стапка на отчитување од SSD пресметана во Мегабајти, TTFB пресметан во милисекунди, Apache + LiteSpeed, целосна поделба на сметката, анти-експлоитен систем.
elastic sites

elastic-SSD-10

малку повеќе меморија од стандардно
Усогласен со GDPR
 • Складирање : 10 GB
 • RAM за сметката : 1,5 GB
 • CPU ресурси : 1 јадро
 • SSD зачувување
 • Бесплатни SSL сертификати
 • Дневна резервна бекап

elastic-SSD-20

двојно повеќе меморија од стандардно
Усогласен со GDPR
 • Складирање : 20 GB
 • RAM за сметката : 2 GB
 • CPU ресурси : 1 јадро
 • SSD зачувување
 • Бесплатни SSL сертификати
 • Дневна резервна бекап

elastic-SSD-50

силен како прилично големи VPS
Усогласен со GDPR
 • Складирање : 50 GB
 • RAM за сметката : 4 GB
 • CPU ресурси : 2 јадро
 • SSD зачувување
 • Бесплатни SSL сертификати
 • Дневна резервна бекап

elastic-SSD-100

силен како дедициран сервер
Усогласен со GDPR
 • Складирање : 100 GB
 • RAM за сметката : 8 GB
 • CPU ресурси : 4 јадро
 • SSD зачувување
 • Бесплатни SSL сертификати
 • Дневна резервна бекап

elastic-SSD-200

најсилен меѓу силните
Усогласен со GDPR
 • Складирање : 200 GB
 • RAM за сметката : 16 GB
 • CPU ресурси : 8 јадро
 • SSD зачувување
 • Бесплатни SSL сертификати
 • Дневна резервна бекап

WordPress хостинг

Брзина и перформанси: целосен SSD, http/2, целосна раззновидност на кеш методи, неограничен проток, бесплатни SSL сертификати

Joomla! хостинг

Брзина и перформанси: голем I/O, голема меморија, целосен SSD, http/2, бесплатни SSL сертификати, техничка поддршка

PrestaShop хостинг

Безбедност и перформанси: целосна сепарација, анти-експлоитна технологија, целосен SSD, http/2, бесплатни SSL сертификати.

Dedicated servers

Секаде каде што е неопходна голема компјутерска моќ, можете да изберете од нашите наменски (dedicated) сервери во нашата сопствена сервер-просторија лоцирана во централна Европа.

VPS servers

Кога треба да конфигурирате оперативен систем на нашата хостинг платформа, генерално добра идеа е да изберете сопствен VPS со cPanel и коренски пристап.

Регистрација на домени

Неколку стотици видови домени од целиот свет можат да се регистрираат на Smarthost.mk. Нашите цени се прифатливи за сите.