Premium-ssd пакетите споредено со класичниот споделен хостинг, се карактеризираат со зголемени изведбени параметри.

Premium-ssd-micro е најмал пакет од понудата на Smarthost.mk SSD премиум хостингот. Овој пакет вообичаено се избира за една мала целна страница со еден домен.

Би можела да се трансформира во поголема само со доплата на разликата од цената помеѓу пакетите. Вклучено е целосно SSD складирање, голема брзина, бесплатен SSL сертификат за домен, и уникатен анти-експлоитен систем.

ЛЕГЕНДА

 • зачувување: 2GB
 • домени: 2
 • бази на податоци: 1
 • изведба: висока
 • техничка поддршка: да
Главни карактеристики
 • Серверите се изградени на SSD, поврзани во RAID10 матрица
 • Голема количина на RAM достапна на клиентот
 • големи CPU ресурси
 • достапен HTTP/2 (што значително го забрзува презентирањето на веб страните во https протоколот)
 • Apache 2.4 со LiteSpeed модул
 • SSH пристап
 • Голем I/O и IOPS за максимална изведба
Дополнителни карактеристики
 • многу php верзии (7.2, 7.3, 7.4) – верзија по домен
 • анти-експлоитен систем кој детектира преку 4000 најчести експлоити
 • 24/7 грижа (во однос на ажурирањата на софтверот, како и тековна помош и резервни копии)
 • редовно ажуриран серверски софтвер
 • целосна сепарација на сметките заснована на LVE технологија
 • бесплатни SSL сертификати (cPanel/Comodo или Let's Encrypt)
 • 14-дневна сметка за бесплатна проба
Складирање 2 GB
Пропусен опсег Неограничено
Домени 1
MySQL Бази на податоци 1
E-маил сметки 2
Бесплатни SSL сертификати да
SSD зачувување да
FTP сметки 1
Под-домени 1
Анти-експлоитен систем да
Ограничување на датотеки Неограничено
Дневна резервна копија да
Сервери во Европа да
Панел: cPanel 11 да
Целосна сепарација на сметката да
PHP верзии: 7.2, 7.3, 7.4, 8.0 да
Промена меѓу PHP верзии да
MySQL 5.7 (MariaDB 10.3) да
Cron пристап да
PostgreSQL база на податоци да
Webdisk да
DNS зонски едитор да
Можност да се инсталираат SSL сертификати да
SSH пристап да
Node.js хостинг да
14-дневен бесплатен пробен период да
Техничка поддршка да
Сопствен, специјално наменет IP изборен
RAM за сметката 1 GB
Конкурентни процеси 12
Читање од I/O диск 50 000 kB/s
CPU ресурси 100% од јадро
Бесплатно кафе да
Бесплатен пренос да
Цена за Годишна :
1169 ден

Нарачајте бесплатна 14-дневна пробна верзија на хостинг.
Нашите цени се фиксни, секоја следна година цената за обнова на пакетот ќе биде иста.
Карактеристики на основен хостинг

Дополнителни технички податоци за premium-ssd-micro hosting план (главни карактеристики):

- Хостинг панел: cPanel на англиски јазик

- Управување со сметки за електронска пошта

- Управување со Alias (алиаси) и со форвардирање e-маилови

- Управување со FTP сметки

- Управување со филтрирање на електронска пошта

- Управување со MySQL база на податоци

- Пристап до phpMyAdmin

- Антиспам филтри

- Антивирус скенер за електронска пошта

- Webmail

- Веб управувач со фајлови

- Безбедносни резервни копии за сите сметки (резервни копии се прават секој ден, 7 последни копии се достапни)

- Анти-експлоитен систем детектира преку 4000 експлоити кај популарните скрипти

- Бесплатни SSL сертификати за сите домени во корисничката сметка (издадени од cPanel/Comodo или Let's Encrypt)

- Можност да се менува PHP верзијата по домен

Дополнителни технички податоци за premium-ssd-micro хостинг пакет (статистика):

- Статистика за пропусен опсег

- Статистика за искористеност на централна процесорска единица (CPU) и број на процеси

- Статистика за искористеност на простор на дискот

- Статистика на посети - webalizer, awstats

- Преглед на последните посетители на веб страницата (последен посетител)

- Преглед на записите на грешки на веб серверот

Дополнителни технички податоци за premium-ssd-micro хостинг пакет (Напредни карактеристики):

- Поставки за авторизација (SPF, DomainKeys)

- Поставувања за овластување за препраќање на пошта (SPF:SRS)

- Управување со „црна листа“ на IP адреси (IP Deny Manager)

- Управување со директориум за индексирање

- Управување со директориум на лозинки

- Преглед на конфигурацијата на PHP

- Управување со спам филтер (SpamAssassin)

- Управување со известувања за ресурсите (надминување на капацитетот на е-пошта, простор на дискот, трансфер)

- Hotlink заштита