Бесплатни SSL сертификати за сите домени

Бесплатни SSL сертификати за сите домени

Како да добиете Бесплатен SSL Сертификат?

Бесплатен SSL Сертификат (од брандот Cpanel, потпишан од еден од најпознатите центри за авторизација: Comodo), автоматски се додава откако ќе креирате домен во “Addon domains” (додаток домен). Самата инсталација (генерирање на SSL сертификат) во најголем број од случаите трае неколку минути.

Сертификатот не може да се генерира ако:

  • Додека се додава домен, DNS-ите не се променети на DNS-и на нашите сервери (сертификати од тип DV, кои се авоторизирани со повикување на домен),
  • Упатствата во .htaccess датотеката го негираат пристапот до нашата веб страна, пренасочуваат на друга мрежа или мрежа со https префикс.

Ако се сретнете со ситуации како погоре споменатите, на секој час ќе има повторен обид за генерирање на сертификатот.

Валидација на бесплатниот SSL сертификат за следниот период.

Бесплатните SSL сертификати се валидни 3 месеци. Непосредно пред крајниот датум, тој автоматски ќе се обнови, така што имаме чувство дека е постојан.

Параметри на бесплатните SSL сертификати.

  • Цена: без трошоци
  • Препознаен од 99,0% од прелистувачите
  • Jавен клуч RSA 2048 битен
  • 128/256 битна енкрипција
  • Загарантиран е зелен катанец

Сакате да дознаете повеќе за SSL сертификатот? Прочитајте го нашиот блог:

Платен или бесплатен SSL сертификат. Кој да го изберете?

WordPress Хостинг

Брзина и ефективност: ssd дискови, http/2, многу cache методи, бесплатен пренос на податоци, бесплатни SSL сертификати

Joomla Хостинг

Брзина и ефективност: високо I/O, голема RAM меморија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати, техничка поддршка

PrestaShop хостинг

Сигурност и ефективност: потполна одвоеност, анти-експлоитна технологија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати.

Дедицирани сервери

Секаде, каде што се потребни високи компјутерски перформанси, можете да изберете еден од нашите дедицирани сервери во нашата сопствена серверска просторија лоцирана во Европа.

VPS сервери

Кога морате да поставите оперативен систем на нашата хостинг платформа, добро е да изберете сопствен VPS од cPanel и пристап до root.

Регистрација на Домени

На Smarthost можете да регистрирате неколку стотици видови домени од целиот свет. Нашите цени се прифатливи за сите.