Пренос на домен

Пренос на домен

Кога пренесувате домен, ја менувате неговата администрација на услуги помеѓу различни домен регистратори. При преносот на доменот на Smarthost.mk добивате многу прифатливи цени за обновување, но, исто така, ако имате хостинг пакет на нашиот сервер - многу лесен пристап до сите ваши услуги од нашиот клиентски панел.

Самиот пренос е бесплатен, но за да ја завршите постапката, ќе ви биде наплатен годишен трошок, а времето од една година ќе биде додадено на времето за кое доменот е се` уште валиден.

За да започнете пренос, ќе ви треба AuthInfo код. Него можете да го добиете со контактирање на вашиот тековен регистратор на домен, а потоа негова одговорност е да ви го обезбеди овој код
за најмногу 7 дена, се разбира бесплатно

Ако имате некои проблеми со: добивање на AuthInfo код, наоѓање каде всушност е регистриран доменот, ве молиме не двоумете се да не` контактирате преку helpdesk (шалтерот за информации) или преку chat (разговор), а ние секогаш им гарантираме најдобра услуга на нашите клиенти.


WordPress Хостинг

Брзина и ефективност: ssd дискови, http/2, многу cache методи, бесплатен пренос на податоци, бесплатни SSL сертификати

Joomla Хостинг

Брзина и ефективност: високо I/O, голема RAM меморија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати, техничка поддршка

PrestaShop хостинг

Сигурност и ефективност: потполна одвоеност, анти-експлоитна технологија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати.

Дедицирани сервери

Секаде, каде што се потребни високи компјутерски перформанси, можете да изберете еден од нашите дедицирани сервери во нашата сопствена серверска просторија лоцирана во Европа.

VPS сервери

Кога морате да поставите оперативен систем на нашата хостинг платформа, добро е да изберете сопствен VPS од cPanel и пристап до root.

Регистрација на Домени

На Smarthost можете да регистрирате неколку стотици видови домени од целиот свет. Нашите цени се прифатливи за сите.