Дедицирани VPS сервери

Услугата VPS сервер (ang. Virtual Private Server) се состои во поделба на серверот на неколку помали – виртуелни сервери. Секој од Клиентите управува со сопствениот сервер кој всушност е комплетен оперативен систем, меѓу другото, со целосен пристап до root сметката. Однадвор vps серверот изгледа исто како да е целосна физичка машина.

На ваквиот сервер Клиентот може да инсталира софтвер како и да го конфигурира инсталираниот и конфигуриран оперативен систем. Најчесто инсталираме систем Linux Debian (за самостојно управување преку SSH) или CentOS (за инсталирање хостинг управувачки панел cPanel).

VPS серверите главно се управувани од Клиентите преку SSH протокол или посебно купен административен панел на пр. WHM/Cpanel.

VPS е идеално решение за некого, кому стандардниот хостинг не му е доволен бидејќи не секогаш може да се инсталираат на заедничка хостинг машина посакуваните програми. Виртуалниот сервер VPS може да се користи и тогаш кога има потреба од целосен пристап до серверот (вклучително и сметка со root, shell и сл.), а нема потреба од дедициран физички сервер.

Во нашата понуда ќе најдете VPS сервери со пристап до root сметка преку ssh, како и VPS сервери со управувачки панел на пр. cPanel. Оперативен систем може да биде некоја од неколкуте различни дистрибуции на Линукс, по избор на клиентот.

Ви обезбедуваме висококвалитетно работење на серверот без трошоци за одржување на сопствената техничка инфраструктура. Серверите се брендирани, моќни серверски машини со параметри на високо ниво.

Сите наши VPS-SSD сервери се опремени со SSD дискови (Solid State Disks) со перформанси неколкупати повисоки од традиционалните HDD дискови.

Особено внимание во нашата понуда заслужува методот на виртуелизација KVM, којшто е еден од најстабилните и најсигурни методи на виртуелизација, бидејќи клиентот инсталира целосен оперативен систем на него, а не само одреден кавер, како на пр. во другите поедноставни видови виртуелизација.

Како дел од услугата VPS-SSD влегуваат:

 • сервери:
  • процесори Intel Xeon,
  • SSD дискови,
  • низа RAID,
 • 24-часовен надзор,
 • напојување на серверската просторија од неколку извори,
 • порт FastEthernet 100 Mbps,
 • врски од неколку независни доставувачи.
 • серверска просторија во Европска Унија,

Заради перформансите и обезбедувањето квалитетно работење на една физичка машина вклучуваме во функција само неколку VPS-сервери (во зависност од опцијата избрана од клиентот).

Дополнително, како дел од услугата за изнајмување на сервери, обезбедуваме:

 • наплата за генериран сообраќај на порт 100Mbps,
 • одржување на DNS серверите за доменот на Клиентот.

WordPress Хостинг

Брзина и ефективност: ssd дискови, http/2, многу cache методи, бесплатен пренос на податоци, бесплатни SSL сертификати

Joomla Хостинг

Брзина и ефективност: високо I/O, голема RAM меморија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати, техничка поддршка

PrestaShop хостинг

Сигурност и ефективност: потполна одвоеност, анти-експлоитна технологија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати.

Дедицирани сервери

Секаде, каде што се потребни високи компјутерски перформанси, можете да изберете еден од нашите дедицирани сервери во нашата сопствена серверска просторија лоцирана во Европа.

VPS сервери

Кога морате да поставите оперативен систем на нашата хостинг платформа, добро е да изберете сопствен VPS од cPanel и пристап до root.

Регистрација на Домени

На Smarthost можете да регистрирате неколку стотици видови домени од целиот свет. Нашите цени се прифатливи за сите.