Premium-ssd пакетите споредено со класичниот споделен хостинг, се карактеризираат со зголемени изведбени параметри.

Premium-ssd-max пакетот е пакет вклучен во Smarthost.mk премиум хостинг понудата со еден од највисоките понудени капацитети. Овој пакет се предлага за големи продавници, кога истовремено се важни големата ефикасност и големиот простор за зачувување. Овој пакет исто така се препорачува за компании кои посебно интензивно користат електронска пошта, SSD со високи перформанси овозможува моментално пребарување на поединечни дефекти, што значително ја зголемува удобноста при работа со електронска пошта.

 

ЛЕГЕНДА

 • зачувување: 100GB
 • домени: Неограничено
 • бази на податоци: Неограничено
 • изведба: висока
 • техничка поддршка: да
Главни карактеристики
 • Серверите се изградени на SSD, поврзани во RAID10 матрица
 • Голема количина на RAM достапна на клиентот
 • големи CPU ресурси
 • достапен HTTP/2 (што значително го забрзува презентирањето на веб страните во https протоколот)
 • Apache 2.4 со LiteSpeed модул
 • SSH пристап
 • Голем I/O и IOPS за максимална изведба
Дополнителни карактеристики
 • многу php верзии (7.2, 7.3, 7.4) – верзија по домен
 • анти-експлоитен систем кој детектира преку 4000 најчести експлоити
 • 24/7 грижа (во однос на ажурирањата на софтверот, како и тековна помош и резервни копии)
 • редовно ажуриран серверски софтвер
 • целосна сепарација на сметките заснована на LVE технологија
 • бесплатни SSL сертификати (cPanel/Comodo или Let's Encrypt)
 • 14-дневна сметка за бесплатна проба
Складирање 100 GB
Пропусен опсег Неограничено
Домени Неограничено
MySQL Бази на податоци Неограничено
E-маил сметки Неограничено
Бесплатни SSL сертификати да
SSD зачувување да
FTP сметки Неограничено
Под-домени Неограничено
Анти-експлоитен систем да
Ограничување на датотеки Неограничено
Дневна резервна копија да
Сервери во Европа да
Панел: cPanel 11 да
Целосна сепарација на сметката да
PHP верзии: 7.2, 7.3, 7.4, 8.0 да
Промена меѓу PHP верзии да
MySQL 5.7 (MariaDB 10.3) да
Cron пристап да
PostgreSQL база на податоци да
Webdisk да
DNS зонски едитор да
Можност да се инсталираат SSL сертификати да
SSH пристап да
Node.js хостинг да
14-дневен бесплатен пробен период да
Техничка поддршка да
Сопствен, специјално наменет IP изборен
RAM за сметката 1 GB
Конкурентни процеси 30
Читање од I/O диск 50 000 kB/s
CPU ресурси 100% од јадро
Бесплатно кафе да
Бесплатен пренос да
Цена за Годишна :
11019 ден

Нарачајте бесплатна 14-дневна пробна верзија на хостинг.
Нашите цени се фиксни, секоја следна година цената за обнова на пакетот ќе биде иста.
Карактеристики на основен хостинг

Дополнителни технички податоци за premium-ssd-max hosting план (главни карактеристики):

- Хостинг панел: cPanel на англиски јазик

- Управување со сметки за електронска пошта

- Управување со Alias (алиаси) и со форвардирање e-маилови

- Управување со FTP сметки

- Управување со филтрирање на електронска пошта

- Управување со MySQL база на податоци

- Пристап до phpMyAdmin

- Антиспам филтри

- Антивирус скенер за електронска пошта

- Webmail

- Веб управувач со фајлови

- Безбедносни резервни копии за сите сметки (резервни копии се прават секој ден, 7 последни копии се достапни)

- Анти-експлоитен систем детектира преку 4000 експлоити кај популарните скрипти

- Бесплатни SSL сертификати за сите домени во корисничката сметка (издадени од cPanel/Comodo или Let's Encrypt)

- Можност да се менува PHP верзијата по домен

Дополнителни технички податоци за premium-ssd-max хостинг пакет (статистика):

- Статистика за пропусен опсег

- Статистика за искористеност на централна процесорска единица (CPU) и број на процеси

- Статистика за искористеност на простор на дискот

- Статистика на посети - webalizer, awstats

- Преглед на последните посетители на веб страницата (последен посетител)

- Преглед на записите на грешки на веб серверот

Дополнителни технички податоци за premium-ssd-max хостинг пакет (Напредни карактеристики):

- Поставки за авторизација (SPF, DomainKeys)

- Поставувања за овластување за препраќање на пошта (SPF:SRS)

- Управување со „црна листа“ на IP адреси (IP Deny Manager)

- Управување со директориум за индексирање

- Управување со директориум на лозинки

- Преглед на конфигурацијата на PHP

- Управување со спам филтер (SpamAssassin)

- Управување со известувања за ресурсите (надминување на капацитетот на е-пошта, простор на дискот, трансфер)

- Hotlink заштита