Блиски сме на народ

Поддржуваме млади и талентирани луѓе кои имаат визија и смелост за делење на своето знаење. Полска е домаќин на многу конференции кои даваат можност за размена на мислења и дискусии на разни теми каде секој може да се вклучи. Земаме удел во вакви средби и како спонзори (доделуваме Smarthost гаџети, правиме донации на луѓето-домаќини на ваквите средби со што би можеле да купат храна и пијалаци за луѓето кои сакаат да присуствуваат).

Нашето знаење го споделуваме бесплатно

Го споделуваме нашето знаење во вид на предавања вклучувајќи теми поврзани со работите кои најдобро ги знаеме - хостинг услуги. Предавањата се едноставни, не се однесуваат на специфични компании, туку општо за водечките идеи на брендот и користените технологии. За темите на предавањата пред настанот секогаш се консултираме со промотерите, на пр.

Каков веб-хостинг да избереме, каде е лоциран серверот на мојата веб-страница?

Горенаведените прашања се поврзани со дата-центарот каде што се лоцирани серверите на оваа полска веб-хостинг компанија. Предавачите дадоа објаснувања на следниве прашања (издвојуваме некои примери):
Каде се лоцирани серверите на веб-компаниите?
ДалПравно гледано, каква безбедносни мерки мора да се обезбедат од стана на веб-хостинг компанијата?
Какви безбедносни мерки веб-хостинг компанијата треба да примени во поглед на квалитетот на услугите?
Дали правните норми на веб-хостинг провајдерот се важни?
Од кои аспекти, хостинг услугите се најмногу проверувани од страна на клиентите?
Поддршка, бекапи, пигови и други ситни, но корисни додатни функции.

Безбедноста на веб-страниците и како хостинг-провајдерот ви помага притоа

На ова предавање се зборуваше за безбедноста, за којашто може да се погрижи веб-хостинг компанијата. Предавачот одговори на следниве прашања (издвојуваме некои примери):

 1. “Заштитен веб-хостинг” - кои карактеристики треба да ги има?
 2. Експлоити и хакови – колку често се среќаваме со овој тип на закани и кој е загрозен притоа?
 3. SSL сертификати – видови и разлики. Дали бесплатните сертификати се исто толку добри како и оние за кои плаќам
 4. Безбедноста на личните податоци

Основно: што е хостинг и што точно ми треба?

 1. Виртуелни сервери / vps / дедицирани - што е што и за кого
 2. Какви разлики има во понудите на хостинг компаниите (какви се разликите меѓу хостинг пакетите)
 3. Кои се разликите "кои не се видливи" , а значат при безбедносните параметри на хостингот
 4. Закани – статистики околу хакирањето различни системи.

Закани – статистики околу хакирањето различни системи>

Каков пакет да земете: препродавачки или VPS?

Ако креирате веб-сајтови за вашите клиенти, порано или подоцна ќе се соочите со ова прашање - каков веб-хостинг е препорачано да користите. Можете да го водите веб-сајтот на вашиот клиент преку заеднички споделен хостинг или да го водите сам/а. Првото нешто што ви паѓа напамет е сопствен VPS сервер: А, дали е најдобро решение? Најбезбедно, најисплатливо и најудобно за користење? Можеби е време да пробате со препродавачка сметка? Каква сметка да биде и со какви параметри? Предавањето ќе даде одговори на:

 1. технички прашања (разлика меѓу VPS и препродавачки кориснички сметки)
 2. финансиски прашања (која услуга носи поголема шанса за заработка)
 3. безбедносни мерки (хакнувања и бекапи)
 4. администрација (како да се најде изгубен е-маил и кој ќе го стори тоа)

Спонзорираме и поддржуваме

Места и настани на кои неодамна учествувавме:

WordPress Хостинг

Брзина и ефективност: ssd дискови, http/2, многу cache методи, бесплатен пренос на податоци, бесплатни SSL сертификати

Joomla Хостинг

Брзина и ефективност: високо I/O, голема RAM меморија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати, техничка поддршка

PrestaShop хостинг

Сигурност и ефективност: потполна одвоеност, анти-експлоитна технологија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати.

Дедицирани сервери

Секаде, каде што се потребни високи компјутерски перформанси, можете да изберете еден од нашите дедицирани сервери во нашата сопствена серверска просторија лоцирана во Европа.

VPS сервери

Кога морате да поставите оперативен систем на нашата хостинг платформа, добро е да изберете сопствен VPS од cPanel и пристап до root.

Регистрација на Домени

На Smarthost можете да регистрирате неколку стотици видови домени од целиот свет. Нашите цени се прифатливи за сите.