Дедицирани сервери

Услугата дедициран сервер е креирана за најпребирливите корисници. Се состои во тоа што целиот сервер е достапен за еден, конкретен Примател на услуги.

Главна предност на услугата е можноста за самостоен избор на хардвер и софтвер. На серверот Клиентот може да инсталира софтвер и како сака да го конфигурира инсталираниот и конфигуриран оперативен систем.

Дедицираните сервери овозможуваат самостојна администрација и целосно упоравување со серверот од страна на Клиентите со користење на SSH протоколот или купениот административен панел на пр. WHM/Cpanel. Исто така нудиме сервери администрирани од страна на нашите администратори.

Обезбедуваме висок квалитет на работата на серверот без неопходни трошоци за одржување на сопствената техничка инфраструктура.

Услугата дедициран сервер вклучува:

  • заштитена, климатизирана серверска просторија (со заштита во согласност со GDPR),
  • постојан 24 часовен мониторинг,
  • напојување на серверската просторија од неколку извори,
  • напојување во случај на дефект,
  • порт GigabitEthernet,
  • многу независни интернет врски.

Барање за понуда за дедицирани сервери

WordPress Хостинг

Брзина и ефективност: ssd дискови, http/2, многу cache методи, бесплатен пренос на податоци, бесплатни SSL сертификати

Joomla Хостинг

Брзина и ефективност: високо I/O, голема RAM меморија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати, техничка поддршка

PrestaShop хостинг

Сигурност и ефективност: потполна одвоеност, анти-експлоитна технологија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати.

Дедицирани сервери

Секаде, каде што се потребни високи компјутерски перформанси, можете да изберете еден од нашите дедицирани сервери во нашата сопствена серверска просторија лоцирана во Европа.

VPS сервери

Кога морате да поставите оперативен систем на нашата хостинг платформа, добро е да изберете сопствен VPS од cPanel и пристап до root.

Регистрација на Домени

На Smarthost можете да регистрирате неколку стотици видови домени од целиот свет. Нашите цени се прифатливи за сите.