Бесплатни SSL Сертификати
free SSL certificates

Како да добиете Бесплатен SSL Сертификат?

Бесплатен SSL Сертификат (од брандот Cpanel, потпишан од еден од најпознатите центри за авторизација: Comodo), автоматски се додава откако ќе креирате домен во “Addon domains” (додаток домен). Самата инсталација (генерирање на SSL сертификат) во најголем број од случаите трае неколку минути.

Сертификатот не може да се генерира ако:

  • Додека се додава домен, DNS-ите не се променети на DNS-и на нашите сервери (сертификати од тип DV, кои се авоторизирани со повикување на домен),
  • Упатствата во .htaccess датотеката го негираат пристапот до нашата веб страна, пренасочуваат на друга мрежа или мрежа со https префикс.

Ако се сретнете со ситуации како погоре споменатите, на секој час ќе има повторен обид за генерирање на сертификатот.

Валидација на бесплатниот SSL сертификат за следниот период.

Бесплатните SSL сертификати се валидни 3 месеци. Непосредно пред крајниот датум, тој автоматски ќе се обнови, така што имаме чувство дека е постојан.

Параметри на бесплатните SSL сертификати.

  • Цена: без трошоци
  • Препознаен од 99,0% од прелистувачите
  • Jавен клуч RSA 2048 битен
  • 128/256 битна енкрипција
  • Загарантиран е зелен катанец

Сакате да дознаете повеќе за SSL сертификатот? Прочитајте го нашиот блог:

Платен или бесплатен SSL сертификат. Кој да го изберете?