GDPR соработници

GDPR соработници

Личните контакти на Клиентот ќе бидат обработувани од Smarthost Sp. z.o.o. со цел реализација на договорот за обезбедување хостинг услуги или други договори за обезбедување услуги кои ги нуди Smarthost. Личните контакти на Клиентот ќе бидат обработувани врз основа на чл. 6 став 1 точка b од општата регулатива за заштита на личните податоци (GDPR).

Примачи на личните податоци на Клиентот, како неопходност за реализација на нарачаните услуги од страна на Kлиентот, ќе бидат:

Регистар на Европски Домени

EURid vzw
Diegem / Belgium
Woluwelaan 150
1831 Diegem
VAT BE 0864.240.405

Доставувач на глобални домени и ccTLD

Netim
264 avenue Arthur Notebart,
59160 Lille
FRANCE

NASK - Национален Истражувачки Институт
ul. Kolska 12
01-045 Warszawa
NIP: 521-04-17-157

Регистар на Домени

Consulting Service Sp. z o.o.
ul. Domaniewska 35A lok.1B
02-672 Warszawa
NIP: PL 521-365-25-80

Државен регистар на национални домени

Доставувачот на системот за директни плаќања

Dotpay Sp. z o.o.
ul. Wielicka 72,
30-552 Kraków
NIP: 6342661860

PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A.
22-24 Boulevard Royal L-2449,
Luxembourg

Банка преку која се вршат плаќањата

Bank BGŻ BNP Paribas S.A.
ul. Kasprzaka 10/16
01-211 Warszawa

Доставувачот на административниот панел

cPanel Inc.
2550 N Loop W Suite 4006
Houston, TX 77092

Доставувачот на софтвер

Trustnet Babicz Agnieszka
al. Boh. Monte Cassino 10/102
42-200 Częstochowa
NIP: 7971648345

Доставувачот на SSL сертификати

Comodo Group, Inc.
1255 Broad Street
Clifton, NJ 07013
United States

Networking4all B.V.
Postbus 15320
1001 MH Amsterdam
Noord-Holland
The Netherlands

Сметководствената канцеларија

Biuro Rachunkowe Wojciech Kanclerz
ul. Równoległa 68
42-216 Częstochowa
NIP: 575-142-83-33

Обработката на личните податоци на Клиентот од страна на наведените субјекти е доброволна, но може да биде неопходна за извршување на услугата или електронското плаќање.

WordPress Хостинг

Брзина и ефективност: ssd дискови, http/2, многу cache методи, бесплатен пренос на податоци, бесплатни SSL сертификати

Joomla Хостинг

Брзина и ефективност: високо I/O, голема RAM меморија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати, техничка поддршка

PrestaShop хостинг

Сигурност и ефективност: потполна одвоеност, анти-експлоитна технологија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати.

Дедицирани сервери

Секаде, каде што се потребни високи компјутерски перформанси, можете да изберете еден од нашите дедицирани сервери во нашата сопствена серверска просторија лоцирана во Европа.

VPS сервери

Кога морате да поставите оперативен систем на нашата хостинг платформа, добро е да изберете сопствен VPS од cPanel и пристап до root.

Регистрација на Домени

На Smarthost можете да регистрирате неколку стотици видови домени од целиот свет. Нашите цени се прифатливи за сите.