Litespeed хостинг пакети

LiteSpeed хостинг, најдобар и најефективен тип хостинг со големи ресурси на серверот (процесор, меморија, IO) и најбрзи дискови (SSD поврзани во низа).

Достапен во Litespeed Cache (LScache), пакетот заедно со дедициран Redis сервер за секој Клиент овозможува да постигнете најголема можна брзина на работа на интернет страницата.


Litespeed - веб-сервер потполно компатибилен со Apache, но, побрз од Apache. Litespeed поддржува многу современи технологии како TLS 1.3, QUIC протокол, WAF, анти-ddos и многу други.

Redis - обезбедуваме пристап до современ склад на податоци што се користи како cache. Секој Клиент има своја, независна од други Клиенти, Redis инстанца со капацитет од 200MB за податоци. Може да се поврзете со Redis со помош на приклучок или порт, податоците се заштитени со лозинка. Во cPanel постои можност за управување со сопствената Redis инстанца.

LScache - се смета за еден од најбрзите механизми за cache, кој повеќекратно ја зголемува брзината на работа на страницата. Обезбедуваме готов plugin WordPress LScache. LScache системот за cache одлично соработува со Redis базата.

SSD - сите податоци на Клиентите се чуваат на брзи SSD дискови поврзани во RAID низа. SSD е еден од најбрзите типови дискови кои моментално се достапни.


Litespeed пакети


WordPress Хостинг

Брзина и ефективност: ssd дискови, http/2, многу cache методи, бесплатен пренос на податоци, бесплатни SSL сертификати

Joomla Хостинг

Брзина и ефективност: високо I/O, голема RAM меморија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати, техничка поддршка

PrestaShop хостинг

Сигурност и ефективност: потполна одвоеност, анти-експлоитна технологија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати.

Дедицирани сервери

Секаде, каде што се потребни високи компјутерски перформанси, можете да изберете еден од нашите дедицирани сервери во нашата сопствена серверска просторија лоцирана во Европа.

VPS сервери

Кога морате да поставите оперативен систем на нашата хостинг платформа, добро е да изберете сопствен VPS од cPanel и пристап до root.

Регистрација на Домени

На Smarthost можете да регистрирате неколку стотици видови домени од целиот свет. Нашите цени се прифатливи за сите.