Бесплатен SSL сертификат

Бесплатен SSL сертификат

Сите Smarthost.mk хостинг сметки имаат стандарден SSL сертификат. Корисникот само треба да додаде домен преку Дополнителни домени во cPanel , и со тоа бесплатниот сертификат ќе биде генериран во рок од 30 минути.

Прашања кои предизвикуваат дилеми и често поставувани прашања:

  • не мора да имаш одделни IP за секој SSL сертификат ( можеш да имаш неколку домени на една корисничка сметка и секој ќе може да има свој сопствен SSL сертификат )
  • сертификатите се целосно бесплатни, инсталирани и проширени (extended) целосно автоматски. CPanel сертификатите се детектирани од сите веб-пребарувачи
  • oпционално, можете лесно да инсталирате Let's Encrypt сертификат, но сепак не е неопходно за стандардната инсталација на cPanel.

WordPress Хостинг

Брзина и ефективност: ssd дискови, http/2, многу cache методи, бесплатен пренос на податоци, бесплатни SSL сертификати

Joomla Хостинг

Брзина и ефективност: високо I/O, голема RAM меморија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати, техничка поддршка

PrestaShop хостинг

Сигурност и ефективност: потполна одвоеност, анти-експлоитна технологија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати.

Дедицирани сервери

Секаде, каде што се потребни високи компјутерски перформанси, можете да изберете еден од нашите дедицирани сервери во нашата сопствена серверска просторија лоцирана во Европа.

VPS сервери

Кога морате да поставите оперативен систем на нашата хостинг платформа, добро е да изберете сопствен VPS од cPanel и пристап до root.

Регистрација на Домени

На Smarthost можете да регистрирате неколку стотици видови домени од целиот свет. Нашите цени се прифатливи за сите.