ХОСТИНГ ПЛАН res-75-200

res-75-200

­69
,00 €
нето, месечно
  • Складирање: 200 GB
  • Кориснички cPanel сметки: 75
  • Пропусен опсег: Неограничено
  • Домени: Неограничено
  • Целосна поделба на сметката
  • Сервери во Европа
  • Анти-експлоитен систем
  • Бесплатни SSL за сите домени

Хостинг за препродавачи
Оваа услуга се состои од овозможување пристап на препродавачот до ресурсите на серверот, кои може самостојно да ги дели и продава на своите Клиенти.

Пристапот значи ставање на располагање:

систем за управување со серверот (WHM) – можност за дефинирање сопствени хостинг пакети (капацитет, трансфер, домени, е-маили, дата-бази и тн.);
панел за управување со хостингот (cPanel) – секој Клиент на препродавачот добива сопствен панел (кој може да има сопствени поставки на препородавачот на пр: лого или бои).

Основни карактеристики на хостинг пакетот за препродавачи се:

број на сметки за клиенти (посебни сметки cpanel)
капацитет (се смета реално искористениот капацитет, а не доделениот во пакетите за клиенти)

Складирање 200 GB
Кориснички cPanel сметки 75
Пропусен опсег Неограничено
Домени Неограничено
Целосна поделба на сметката
Сервери во Европа
MySQL бази на податоци Неограничено
PostgreSQL база на податоци Неограничено
E-маил сметки Неограничено
PHP верзии: 7.2, 7.3, 7.4, 8.0
PHP верзии променливи од страна на корисникот
Анти-експлоитен систем
Бесплатни SSL за сите домени
Годишно време на работа 99,9%
Посебни хостинг пакети за секој корисник
Посебни хостинг ограничувања за секоја сметка
Месечна цена (нето):
69
,00 €
Годишната цена е трајна.
Нашите цени се фиксни, секоја следна година цената за обнова на пакетот ќе биде иста.
Карактеристики на основен хостинг

Потполна одвоеност на сметките на клиентите. Доброто кај сметките за препродавачи е можноста за создавање посебна сметка cPanel за секој клиент. Секоја сметка е потполно одвоена од останатите, и запазени се највисоки безбедносни стандарди.

Брендирање. сопствено лого во панелот. Хостингот за препродавачи се нуди во моделот "white label" што значи, дека клиентот на препродавачот во панелот нема никакви ознаки од нашиот хостинг. Секој препродавач може да инсталира сопствена графика – така, што неговите клиенти на своите панели cPanel ќе го гледаат логото на препродавачот.

Целосно на SSD дискови. Брзината и стабилноста на услугите е важна. Затоа не користиме други носачи на податоци освен SSD дискови. Кај нас СИТЕ податоци од клиентите се на брзи SSD дискови.

Големи капацитети. Секој од нашите клиенти-препродавачи може самостојно да избере пакети – зависно од тоа, дали му требаат многу посебни сметки cPanel или дали сакаат голем капацитет на сметките, независно од изборот, секогаш го сметаме реално зафатениот простор на дискот, а не оној што е деклариран во пакетите на клиентите на препродавачот.

Независни лимити за секоја од сметките. Во сметките за препородавачи важно е, како се дефинирани параметрите на сметките. Не користиме распределба на ресурси на ниво на „препродавач“ (на пр. 20% од параметрите на процесорот и сл.) Кај нас параметрите се дефинирани на ниво на индивидуални сметки, какви што поставува препродавачот.

Одлична техничка поддршка. На препродавачите понекогаш исто така им треба технички совет - ние сме тука за нив. Наш главен канал за контакт е онлајн разговор: одговараме за неколку секунди. Поддршката ја опслужуваат искусни администратори, кои знаат да одговорат дури и на комплицирани технички прашања. Достапни сме и на телефон или е-маил.

Сервери во Европска Унија. Сите наши сервери се наоѓаат во нашата сопствена серверска просторија во Европска Унија. Серверската просторија е поврзана со многу врски со главните интернет доставувачи односно со јазлите за размена на интернет сообраќај во Европа и светот.

Автоматски и бесплатен бекап за сите сметки. Сметката за препродавач и сите сметки, поставени од препродавачот управувани се од нашите администратори. Секој ден навечер се прави целосен бекап на сите сметки, што е стандардна процедура. Секој клиент на препродавачот, исто така може самостојно да враќа датотеки и фолдери од резервната копија од кој било ден – до 7 дена наназад. Можноста за самостојно враќање на копии е практична и бесплатна.

Антиексплоитен систем. Сите хостинг сметки, вклучително и сметките на клиентите на препродавачите се заштитени со уникатен анти-експлоитен систем. Секоја датотека додадена на серверот е проверувана во лет, дали содржи небезбедна содржина. Базата содржи неколку илјади познати експлоити. Кога ќе се открие небезбеден код додадената датотека се блокира а администраторот добива известување. Кај сметките за препродавачи известувањата се праќаат до препродавачот, за да може да му ја пренесе таа информација на клиентиот.

Како дедициран сервер. Хостингот за препродавачи често се споредува со дедицираниот хостинг. Во основа хостингот за препродавачи има повеќе карактеристики на класичен дедициран сервер, кој се купува за класичен хостинг. Сепак, купувајќи хостинг за препродавачи добивате целосно конфигуриран сервер. Не треба да плаќате администратор, да купувате, да конфигурирате и ажурирате контролен панел (cPanel), не треба да се грижите за правење бекапи а ни за купување на дополнителен софтвер (кај нас, вклучено во цената, препродавачот има повеќе од 400 апликации). Хостингот за препродавачи е и поевтин од дедицираниот хостинг.WordPress Хостинг

Брзина и ефективност: ssd дискови, http/2, многу cache методи, бесплатен пренос на податоци, бесплатни SSL сертификати

Joomla Хостинг

Брзина и ефективност: високо I/O, голема RAM меморија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати, техничка поддршка

PrestaShop хостинг

Сигурност и ефективност: потполна одвоеност, анти-експлоитна технологија, ssd дискови, http/2, бесплатни SSL сертификати.

Дедицирани сервери

Секаде, каде што се потребни високи компјутерски перформанси, можете да изберете еден од нашите дедицирани сервери во нашата сопствена серверска просторија лоцирана во Европа.

VPS сервери

Кога морате да поставите оперативен систем на нашата хостинг платформа, добро е да изберете сопствен VPS од cPanel и пристап до root.

Регистрација на Домени

На Smarthost можете да регистрирате неколку стотици видови домени од целиот свет. Нашите цени се прифатливи за сите.